søndag 14. mars 2010

Legge gulv

Mesteparten av gulvene er nå lagt, men det mangler 3 stk. soverom nede som vi bør tatt før påsken (sånn at ikke materialene blir liggende i veien). Startet på ett soverom i dag etter at oljen gikk tom.

Først legges fuktsperre, så lekter oppå. Disse bores ned gjennom lektene og ned i betongen. Her er det ekstremt viktig å ha riktig bor (dårlige bor tåler knapt ett hull). Vi anbefaler DeWalt Extreme Masonry 5mm. Det er som varm kniv i smør og koster bare 29,- Kjøp 2 så har du det du trenger.


Legg også en lekt helt ut i kanten og en 5 cm innenfor. Det ytterste bare hviler gulvbordet på, skru i det 5cm innenfor, så slipper du å skru helt ytterst på bordet. Gulvbordene sprekker lett hvis de blir skrudd helt ute på siden.

Vær ekstremt nøye med det først bordet du legger. Det må være helt rett! Ikke press det på plass når du skrur, da vil du måtte presses på plass alle påfølgende bord og garantert sprekker. Pass på å ned nok murplugger maks. 50cm mellom. Vær forsiktig med å høvle kanter på bord selv, hvis de ikke blir skrå nok, vil du lett kunne knirk i gulvet. Samme hvis du bruker for murplugger, eller ikke har tatt nok med lekter. Anbefaler 50-60 cm mellom hver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar