lørdag 13. mars 2010

Oljeing av gulv!

Helgen har så langt gått med til å olje soverom oppe, oppstua, kjøkken og halve stua. Vi har fortsatt med 3 stjerner hvit olje, det ser veldig bra ut.
Gulvet på kjøkkenet ferdig oljet

Det blir tydelig fargeforskjell på ubehandlet gulv og gulv med hvit olje:

Forskjell på behandlet (med hvit) og ubehandlet gulv

Oljeing er tungt arbeid, og krever rett utstyr. Du trenger en veldig god nal (ikke vanlig svart som brukes til vindusvask, den farger av etter en stund), en pakke engangshansker er fint å ha. Du trenger også masse engangskluter. Kjøpte en 12pk på Joker i Osen til 17.90, en sånn holder til en del gulv. Du trenger også tørkepapir, malerrull og hjørne/kantpensel til påføring.

Før påførsel støvsuger du gulvet, og vasker godt med 3 stjerner gulvrens. La gulvet tørke helt før du har på olje. Være nøye med å tørke opp eller tørke inn flekker du evt. måtte søle på ubehandlet gulv.

Kluter, papir og hansker bruket under jobben samles fortløpende i søppelpose, og legges ut når du er ferdig. Olje kan nemlig antenne og anses som svært brennbart.

Fra oljeing av stuegulvet...

1 kommentar:

  1. Så flink du er! Det blir kjempefint!!! Takk for tipset med "Ultimate"-etterstryker, det gjorde panellakkingen mye lettere.

    SvarSlett