onsdag 12. august 2009

Farger....

Wow, det er mange valg som skal tas gitt. Nå er det snakk om farger ute og inne. Etter en tur i fargehandler fredag og besøk på hytteutstillingen lørdag, med sveip innom Maxbo og OBS på vei hjem, har vi falt ned på Tyrylin tjærebeis i mellombrun på hytta. En naturlig beis med tjære gir god lukt og veldig fint farvespill.

Snakket litt med scanox oxm var svært hjelpsomme. De forklarte at panelet må være tørt (ingen synlig fargeforskjeller) ellers risikerer du fargeforskjeller på panelet. Videre er det viktig å sjekke om panelet har begynt å flise opp (dra neilen over og se om fiber løsner), som følge av slitasje fra sola. Anbefalt å beise innen 2-3 uker etter at panelet er ferdig, ellers bør man gå over med sandpapir for å få bort de tidligere omtalte løse fibrene. Vi ble også anbefalt å gå over med sandpapir på sidene av villmarkspanelet, slik at man får laget åpninger så beisen trekker bedre inn.

Beisingen starter etter planen mandag 17/8-2009.


Noe slikt som dette blir den mellombrune fargen

Så er det jo en del farger som skal velges inne også. Blir hvit panellakk i taket, to strøk. Vi følger tidligere bloggere og maler før vi setter opp. Det blir trolig samme løsning på vegger i entre og hall, siden det er mørke fliser der.

Problemet er stua og kjøkken, hvor vi tidligere hadde tenkte å grønnsåpevaske gulv og hvisbeise vegger. Det kan trolig bli litt for mye hvit, så vi vurderer å ha litt farge på enten vegger eller gulv. En farge som heter "drivved" er fin, men her er ingen ting bestemt, ikke sant Tove ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar