lørdag 29. august 2009

Første arbeidsuka på hytta

Hytta sett fra utsiktsiden mot Osensjøen

Vel da er første arbeidsuka (av ferien!!) unnagjort. Tiden har gått med til å rydde litt, samt å rettet opp noen feil med vindsperre, veranda, og noe panel. Snekkerne fra Familiehytta kom som lovet og bedret det aller meste. Et par småting står fortsatt igjen, men det er ikke ting som haster veldig.

Vi ble ikke helt enige med de om noen hull i takstolene skulle tettes eller være åpne for lufting, men etter samråd med egen snekker valgte vi å tette de selv. Vi gikk også over arbeidet med vindsperren og tettet rundt 10 hull med tape.

Mandag kveld begynte vi med isolasjon av yttervegger. Arbeidet fortsatte tirsdag og vi var da ferdig med alle yttervegger og tak i første etasje. Da klødde det omtrent over alt, og vi var ganske så lei hele Rockwool opplegget. Munnbind, briller og egnet tøy er anbefalt til dette. Noen tøy som er tett og ikke for varmt eller kaldt. Vanlig genser går det rett gjennom i hvert fall. Viste seg å fungere bedre på kvelden når det var kaldt og man kunne bruke jakke uten å bli for varm.

Badet nede isolert, ok materiale å jobbe med men klør veldig


Onsdag var det tid for spikerslag over hele hytta, siden vi skal ha stående panel. Det er fortsatt en del mer som må gjøres med dette oppe, men vi vil bli ferdige nede først. Litt uvant å ikke kunne gå gjennom vegger, men faktisk å bruke dørene.

Spikerslag for stående panel


Torsdag og fredag har vi brukt til spikerslag, fuktsperre i tak og lekting av tak ned 1", slik at elektriker kan jobbe nedenfor fuktsperren. Første etasje er nå klar for elektriker og legging av tak. Vi fikk også tid til å lagt alt listverket inn i hytta før vi avsluttet kl 16:00 fredag.

Fuktsperre og nedlektet tak


Arbeidet ble noe heftet av at vi måtte tak i mer lekter, da vi nesten ikke hadde fått noe av fra familiehytta. Sendte de melding med at vi ønsker mer, men hørste som vanlig ikke noe tilbake. Må bare sagt at selgerne og de inne på kontoret er utrolig dårlige til å følge opp, men det er vel en kjent sak at de har tatt på seg for mye. Positivt at formannen på Furutangen og snekkerne har bedre responstid og er mer serviceinnstilt. Dette på tross av at snekkerne har slurvet mye. Er glad vi har overtatt hytta slik vi gjorde, sånn at vi hadde mulighet til å selv kontrollere fuktsperre osv. før bygget blir isolert. Anbefaler andre med nøkkelferdig hytte fra Familiehytta å følge med på at det blir gjort skikkelig arbeid.

Ellers kjøpte vi kjøleskap denne uka, så da går det an å en kald øl etter 16 timers arbeidsdag :-)

Til uka satser vi på å elektriker i arbeid, samt å begynne å legge tak og mulig vegger i 1. etasjen. Mulig det blir noen beising utvendig hvis vi ikke har annet å gjøre og været er bra. Ellers kommer vel fliser og avrettingsmasse snart, så da kan vi begynne på badene. Nok å gjøre de to neste ukene i hvert fall.

1 kommentar:

  1. Heisann! Takk for tipset! Tror vi må låne med oss snekker'n deres for å ta en sjekk innimellom;-)

    SvarSlett